Evenimente

Sesiune de discuții: Educație și antreprenoriat în ingineria civilă

Organizatori-Nicoleta Ilies, Ioana Moldovan, Livia Anastasiu

8 nov., ora 12, Str. G. Barițiu Nr. 25, Aula Tertea

În cadrul  celei de-a 70-a Conferință Aniversară a Facultății de Construcții din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a fost organizat un panel de discuții (discussion pannel), eveniment organizat de către mentorii din cadrul proiectului SALT, intitulat: “ Educație și antreprenoriat în ingineria civilă” în data de 8 noiembrie 2023, orele 12-13, în Aula Igor Tertea, Str. G. Barițiu Nr. 15, avându-l ca invitat principal pe domnul Dr. Ing. Cristian Erbașu, Președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții din România și CEO Construcții Erbașu. Sesiunea de discuții a urmat unei prelegeri despre “Schimbările legislative din construcții și patronatele din domeniu” susținută de dl Dr. Ing. Cristian Erbașu. Sesiunea a fost moderată de către dna Decan a Facultății de Construcții, Prof. dr.ing. Daniela Manea.

În cadrul evenimentului au fost discutate aspecte legate de antreprenorialul din construcții și provocările pe care le ridică tinerilor antreprenori și nu numai. S-a discutat despre . legătura dintre educația universitară din ingineria civilă și cerințele mediului economic, precum și despre provocările tinerilor ingineri antreprenori. Și pentru că industria construcțiilor are multe fațete, s-a discutat despre exemple de bună practică în proiectare, project management și consultanță, în execuția proiectelor de construcții și în relația cu autoritățile.

Studenții participanți au avut ocazia să descopere perspectiva invitatului în ceea ce privește antreprenorialul din industria construcțiilor, precum și evoluția investițiilor in domeniul construcțiilor din prisma patronatelor din domeniu și a uneia dintre companiile importante din industria construcțiilor din România. Au fost discutate evoluțiile în acest domeniu din România în ultima perioadă și s-a subliniat disponibilitatea la momentul actual a unui număr semnificativ de oportunități.

Studenții au fost încurajați să aibă inițiativă și să-și înceapă cariera antreprenorială încă din timpul studenției, cu ajutorul oportunităților oferite de universitate sau de companiile partenere.

Nume workshop / panel de discuții: “ Educație și antreprenoriat în ingineria civilă”

Invitat: Dr. Ing. Cristian Erbașu – Președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții din România și CEO Construcții Erbașu

Participanți la workshop: 60 (cf. imaginilor) – studenți, cadre didactice, reprezentanți ai companiilor implicate în eveniment

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *