Evenimente

Demo Day – Prototipuri Hardware

Am fost plăcut surprinși de modul în care echipele au reușit să abordeze planul de afaceri propus și provocarea de a realiza o filmare pentru a-și susține ideile. Au fost abordate teme diverse, de la tehnologii VR, până la aplicații în zona de monitorizare a sănătății. 

Kovács Róbert-Jenő, alături de colegul său Kertész Norbert doresc să faciliteze procesul de învățare al studenților din domeniul tehnic prin aducerea pe piață a conceptului de StudBoard. StudBoard este o placă electronică de învățare, prin intermediul căreia se pot realiza experimente diferite pe circuite electrice. Acest proiect se diferențiază de competitorii săi printr-un preț de până la 4 ori mai mic.

O altă idee ingenioasa din sfera sustenabilității este adusă de către Buzatu Florin Alexandru, prin al sau “Intelligent Recycling Bin”. Florin considera ca educația in domeniul reciclării și al protecției mediului este extrem de precară în Romania, ceea ce l-a împins sa găsească o soluție în acest sens. Coșul sau de gunoi inteligent îmbina tehnologii de software si hardware modern pentru a ușura procesul de reciclare al consumatorului.

Alături de echipa sa, Denis Isac Chris depășește sfera tehnică, apelând la sensibilitatea fiecărui individ în parte și la nevoia de cultură din viața acestuia. Dat fiind contextual pandemic in care ne aflam, echipa lui Denis considera ca suntem privați de șansa de a mai participa la concerte live si de a ne împlini latura creativă. În acest sens, echipa acestuia aduce un nou concept in domeniul VR, pentru toți cei care vor sa aducă o atmosfera unica de eveniment in propriul cămin.

Andreea Lupașcu vine cu o aplicație dedicată pasionaților de artă, ARThings ce te ajută să descoperi informații despre orice opere de artă. Prin modulul de Realitate Augmentată, aceasta oferă utilizatorului șansa să intre în lumea picturilor, evidențiind pe ecran zone din care, prin accesare, acesta poate afla informații mai specifice despre tablou, lucruri pe care poate altfel nu ar fi avut ocazia să le descopere.

Echipa Innovation BiHand, a găsit o soluție pentru ușurarea vieții acelor persoane care au suferit pierderea unui membru superior din cauza unor anomalii sau accidente. Aceștia propun un braț protetic sustenabil, care sa ofere o experiență cât mai aproape de cea a brațului dinainte de amputare. Produsul se distinge prin costul de 5 ori mai redus față de cel al competitorilor de pe piață si prin proprietățile unice ale produsului, care îi permit utilizatorului să-și auto-întrețină proteza.

SanteX este un produs care vizează această nouă criză a măsurilor sanitare datorate de pandemia cu Covid-19. Echipa propune un dispozitiv inovativ care reușește menținerea sterila a mâinilor cât si a întregului corp în spații foarte aglomerate sau circulate de oameni.

Andrei Gavrilescu susține producția de dozatoare de săpun inteligente, considerând că această criză sanitară trebuie abordată diferit pentru nevoile fiecărui individ in parte. Andrei se diferențiază printr-un produs cu design unic, personalizat la cererea clientului.

Echipa Shoes or Lose își propune să inoveze industria de încălțăminte. Papucii cu alarmă STEP UP se asigură că nu mai amâni trezirea programată, pentru că alarma se dezactivează doar atunci când sunt încălțați. În plus, am adăugat câteva funcționalități pentru a-ți spori confortul.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *