Evenimente

Demo day – Idei Antreprenoriale

 Luând în calcul contextul pandemic în care ne aflăm, suntem foarte mândri de înclinația studenților noștri spre inovare și găsirea unor soluții antreprenoriale ingenioase la problemele ce ne înconjoară.

În urma înscrierii la aceasta ediție a concursului Demo Day, au fost înscrise 9 idei de prototipuri hardware și  9 idei antreprenoriale, unele în faza incipientă, altele deja validate.

Camelia Crișan, alături de echipa sa, vine cu o idee pentru a inova sfera medicală, aplicația Health Reminder fiind dedicată pacienților pentru a-și administra medicația într-un mod responsabil, reușind să evite repercusiunile apărute în urma neglijării.

Pop Andrei vine cu soluția unei probleme frecvent întâlnite în ultima perioadă: păstrarea sănătății în context pandemic. Untouchable prevede folosirea tonomatelor touchless, acestea având ca scop principal siguranța în achiziționarea produselor, fără a fi nevoiți să atingem suprafețele comune.

Echipa WeGiftIt te salvează în caz că rămâi în pană de idei, venind cu cadoul perfect la timpul potrivit. WeGiftIt este un agregator de cadouri care îți oferă un pachet personalizat nevoilor tale, în funcție de  preferințele și bugetul pe care ești dispus să îl oferi.

Echipa Foodie vine cu ideea de aplicație care constă într-un serviciu de livrare la domiciliu al preparatelor culinare în zone mai puțin populate, având publicul țintă în orașe mici sau zone rurale.

O altă idee ingenioasă este cea a Elenei Diaconu – Smart IT. Shop assist este o aplicație cu ajutorul căreia utilizatorul își poate face cumpărăturile fără a fi nevoit să stea la cozi, aplicația oferindu-i ocazia să-și scaneze produsele direct din raion.

Un alt doritor să inoveze mediul educațional, Sferle Alin aduce la realitate proiectul WayToTUCN care implementează un bot educațional. Proiectul urmărește să ajute alevii și studenții în a găsi mai ușor orice informație căutată de aceștia.

Borza Maria-Luiza și Csiszar Gabor Armin vin cu ideea de “cafenea ca acasă”, The Hangout Place, bazată pe cuvântul danez hygge. Un local primitor și relaxant care pune la dispoziție o zonă de recreere dotată pentru a creea o atmosferă cât mai comfy si primitoare.

O aplicație destinată celor care au probleme cu somnul, Twinkle, sugerată de Pintea Turdor, promite să „facă oamenii să adoarmă ridicol de repede” prin muzică. Acesta propune un design simplu și o singură melodie, dar eficientă.

Echipa North3D susține sustenabilitatea mediului înconjurător propunând o inovație în zona de printare 3D, devenind prima companie de acest tip din țară. Aceștia își doresc implementarea unui serviciu de reciclare și refolosire a filamentului.

Porime Ana-Maria, împreuna cu echipa sa de la “Future Houses” consideră că un confort tot mai sporit al locuinței este apreciat în ziua de astăzi, dat fiind numărul in creștere de persoane care au ajuns sa lucreze remote. Echipa propune o soluție ingenioasa prin pachete de servicii care transforma orice casă, prin intermediul senzorilor inteligenți, într-un adevărat organism cu care veți putea discuta în cel mai simplu mod, prin intermediul telefonului.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *