Evenimente

Demoday SAS-UTCN

Organizatori-voluntari si mentori SAS-UTCN

21 Nov, ora 17 – 20, Casino Centrul de Cultura Urbana – Cluj-Napoca, Parcul Central –

Concurs de idei de afaceri pentru toti studeníi UTCN

Eveniment de networking a studenílor SAS cu antreprenorii in rezidenta si partenerii SAS-UTCN

Juriul DEMODAY este format din antreprenori și potențiali investitori, precum:

– Georgina Lupu-Florian – Wolfpack Digital

– Andrei Trifan – Subway

– Alexandru Bogdan – Linnify

– Paul Chirila – Around25

– Oana Buzatu – Global StartupCities

– Andreea Marcu – AROBS

– Mihai Dit – Rombat

– Alexandru Ilovan – Salt&Pepper

– Madalina Cotiu – Imera Napoca

– Victor Dinica – Inventiff.

– Narcis Sintoma – startventure

– Alexandru Roja – Transilvania IT Cluster

Planurile de business conțin următoarele idei interesante:

PROTOTIPURI

1.                AgroVision

  AgroVision propune o soluție inovatoare pentru fermieri, abordând provocările legate de schimbările meteorologice și impactul lor asupra recoltelor.

 Soluția constă în dezvoltarea unei platforme avansate care utilizează date de pe sateliții Copernicus pentru a oferi predicții meteorologice în timp real.

 Principalele funcții ale platformei includ avertizarea fermierilor cu privire la riscul de pierderi ale recoltei și furnizarea de sugestii pentru plantele cele mai eficiente pentru zona respectivă.

2.                CUBERICK

Cuberick este un proiect ce-si propune sa faca educatia din domeniul ingineriei si informaticii aplicate mai atractiva pentru elevi. Inspirati din lupte sumo de roboti, vrem sa vindem kituri adaptate diferitelor grupe de varsta, pe care copii le pot asambla si adapta pentru a concura cu prietenii sau la competitii.

3.                GreenCode Innovations

Echipa GreenCode Innovations colaborează în mod eficient pentru a realiza proiectul Tomberoanelor Digitale, o soluție inovatoare și angajată pentru gestionarea deșeurilor. Cu pasiune și experiență, echipa meizeza pe schimbare pozitiva în domeniul gestionării deșeurilor, contribuind la un viitor mai sustenabil.

4.                GREEN GROW TECH

Ideea de afacere constă în crearea unui Sistem Inteligent de Cultivare pentru Spații

Mici, echipat cu o aplicație mobilă și o gamă de senzori. Acest sistem va permite indivizilor

și afacerilor să cultive eficient plante, legume și plante aromatice în medii controlate.

Combinând senzori avansați, automatizare și o aplicație mobilă ușor de utilizat, utilizatorii

vor putea monitoriza și gestiona plantele lor de la distanță, asigurând condiții optime de

creștere, minimizând consumul de resurse și maximizând recoltele.

5.                SMARTMOVE

SmartMove este o manusa inteligenta inovatoare, conceputa pentru a functiona ca un device de control, permitand userului sa trimita comenzi catre dispozitivul asociat utilizand gesturi si sunete simple, precum miscari ale incheieturii sau pocnituri din degete.

 Cu ajutorul tehnologiei avansate de recunoastere a miscarilor si sunetelor, SmartMove elimina necesitatea tastaturii sau a mouse-ului in foarte multe cazuri.

IDEI DE AFACERI:

1.                AGRITECH

Compania, AgriTech Solutions, oferă spre închiriere sau vânzare drone agricole care reduc costurile si eficientizează producția. În plus, compania va veni cu un curs de pilotaj a dronelor, care va cuprinde atât teorie, cât și practică.

2.                BRAINWAVE

BrainWave Innovations se concentrează pe extinderea funcționalităților dispozitivelor DIC-C pentru a oferi soluții de control și interacțiune avansate pentru persoanele cu paralizie. Isi propun să integrăm tehnologia BCI (Brain-Computer Interface) într-un spectru larg de dispozitive, facilitând controlul electrocasnicelor și al computerelor prin semnale cerebrale, cu o atenție deosebită la adaptabilitate și personalizare.

3.                CELLUP

Cellup este o inițiativă inovatoare care își propune să revoluționeze industria restaurantelor prin digitalizare. Prin furnizarea de meniuri digitale interactive, servicii de web design și SEO, ne propunem să facilităm experiența clienților și să eficientizăm operațiunile restaurantelor.

4.                DASH-E RIDES

Dash E-Rides ajută hotelurile și corporațiile să facă tranziția către lumea micromobilității verzi, oferind flote de biciclete electrice pentru închiriere și integrare software. Credem că aceasta reprezintă viitorul transportului pe distanțe scurte și un pas inevitabil spre neutralizarea carbonului. Ne asigurăm clienții că se vor evidenția față de concurență nu doar furnizând un serviciu, ci oferind o experiență pentru oaspeții sau angajații lor, ținând pasul cu tendințele globale și construind o imagine orientată către sustenabilitate.

5.                ELEMENTWISE

Echipa Elementwise  isi propune sa revolutioneze piata materialelor de constructii din Romania.

Prin eliminarea intermediarilor din procesul de achizitie si integrarea cu succes a algoritmilor de inteligenta artificiala, Elementwise aspira sa devina primul AI-powered marketplace pentru materiale de constructii din Romania.

6.                EOLIAN TECH MONTAJ

Prin această idee de afacere se urmărește modernizarea gospodăriilor izolate cu ajutorul soluțiilor moderne și a energiei verzi, având aplicabilitate în zonele muntoase. Prin implementarea soluțiilor eoliene pentru generarea energiei electrice se dorește crearea unui mediu mai confortabil pentru beneficiari. Resursa umană urmează a fi asigurată de către studenți și absolvenți ai Facultății de Inginerie a Instalațiilor deoarece aceștia dețin cunoștințele necesare pentru a realiza aceste proiecte.

7.                GREENPASS

Echipa GreenPass, are o viziune îndrăzneață: să facem călătoriile în oraș mai ușoare, mai rapide și mai ecologice! 🌿✨

Cu aplicația propusa, nu va mai sta nimeni la coadă la ghișeele CTP pentru a-si încărca abonamentul! Se pot cumpăra bilete, valida abonamente și vedea live traseul autobuzelor – totul într-o singură aplicație. 📱HARDSET

Echipa Hardset schimbă regulile jocului pentru siguranța bicicliștilor din România. Țara noastră se confruntă cu o problemă urgentă: este pe primul loc în Europa la mortalitatea bicicliștilor în accidentele rutiere.

Au dezvoltat o cască revoluționară echipată cu semnalizări automate pentru bicicliști. Astfel, utilizatorul va avea semnalizări luminoase care se vor aprinde automat bazat pe cum înclină casca și semnale de stop care se aprind atunci când se frânează sau se oprește. Această inovație este răspunsul lor la nevoia critică de siguranță pe șoselele noastre.

8.                HOMEABILITY

HomeAbility – locuinte acessibile pentru persoanele cu dizabilitati. Echipa inoveaza industria Smart Home imbinand tehnologia cu inteligenta artificiala, putand oferi solutii personalizate si de lunga durata ce usureaza viata persoanelor cu orice grad de handicap.

9.                HOMESPOT

Aplicația conectează proprietarii de spații private de parcare cu șoferii în căutare, reducând traficul și promovând legăturile în comunitate.

10.             Linkminds.ro

Prin Linkminds.ro, o platformă inovatoare, se asigura conexiunile dintre antreprenori, firme, start-up-uri și profesioniști în marketing. Oferim servicii de outsourcing adaptate bugetului și nevoilor companiilor, facilitând găsirea rapidă a profesioniștilor potriviți pentru proiecte diverse.

11.             NAVIGOLEARN

NavigoLearn. Waze pentru invatare, este o platforma de educatie care, prin îndrumarea oamenilor, propune o soluție alternativă și interactivă la învățare, creând niște comunitati care au in centrul lor conceptul de roadmapuri in care toti userii isi pot aduce aportul de cunostinte.

In prezent proiectul este in varianta beta cu peste 2000 de utilizatori lunari si peste 60 utilizatori inregistrati activi cu trafic primar din SUA si Europa.

12.             NAVSHOP

NavShop este o platformă de navigare prin magazine și centre comerciale care ii duce pe clienti  mai rapid spre produsul căutat.

🗺️ Doar caută produsele de care ai nevoie iar noi le găsim pentru tine! 🛍️📲✨

13.             PaniSoft

PhotoNow este o platformă inovatoare de servicii fotografice online, furnizând utilizatorilor șansa de a beneficia de sesiuni foto personalizate la un cost accesibil. Cu o abordare simplă și intuitivă, PhotoNow permite utilizatorilor să își încarce imagini și să se bucure de servicii profesionale de fotografie, aducând un plus de valoare și comoditate în capturarea momentelor speciale.

14.             PRB Green Energy

3 studenți la facultatea de Inginerie a Instalaţiilor în anul 2 isi propun sa scada costurile facturii la curent, atat pentru consumatorii individuali cat si pentru institutiile publice.

Prin intermediul panourilor fotovoltaice, vin cu o solutie foarte bine dezvoltata pentru montarea panourilor și stocarea energiei neconsumate în baterii colectate de la mașini electrice scoase din funcțiune.

15.             SMART AND SUSTAINABLE HOMES

Implementarea conceptului de nZEB/ Passive House, datorita importantei majore pe care o reprezinta problematica incalzirii globale si a emisiilor de carbon, dar si construirea unor case “sanatoase” pentru viitoarele generatii si nu numai.

Our motto is: Quality. Economy. Future.

16.             sPARK

sPark este solutia perfecta pentru a rezolva una dintre cele mai importante probleme ale trotinetelor electrice in mediul urban: parcarea si posibilitatea de incarcare a acestora. Prin utilizarea sPark, se va crea o retea de statii inteligente, ajutand la promovarea și facilitarea folosirii mijloacelor de transport alternative, contribuind astfel la fluidizarea traficului.

17.             TurboForm

TurboForm ajuta pasionatii sa descopere lumea electronică cu kit-uri DIY! Potrivite pentru studenți, adulți și pasionați de tehnologie de peste 16 ani.

TurboForm transformă învățarea într-o aventură practică!

18.             VirtualMirror

Propune o aplicație care ajuta clientii potentiali sa încerce virtual hainele din magazinul lor online preferat.

Virtual Mirror isi propune să diminueze surprizele neplăcute atunci când vine vorba de cumpărarea hainelor online.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *