Evenimente

How to launch 

Organizator-voluntari SAS, Constantinescu Anca, Bocos Petruta

3 Nov. 2023, ora 15, sala 420 str. C. Daicoviciu nr. 15

Scop: informarea studenților referitor la înființarea unei afaceri, inregistrarea marcii la nivel european si oportunitatile de dezvoltare ulterioare.

Invitati: Consilier juridic, Entreprise European Network, consultatnt Proprietate intelectuala, Firma avocatura, BCR

În data de 3 noiembrie, Societatea Antreprenorială Studențească UTCN a organizat evenimentul “How to launch”. Studenții au avut privilegiul de a participa la o experiență educațională unică despre cum să își lanseze propria afacere. Acest eveniment a reunit studenți pasionați de antreprenoriat, oferindu-le oportunitatea de a învăța de la experți și de a discuta direct cu aceștia.

Directorul de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, Filiala Cluj, dl. Ing. Deac Dorin-Marius, a oferit o prezentare esențială privind pașii necesari pentru înregistrarea unei afaceri la Registrul Comerțului. Participanții au avut ocazia de a afla detalii interesante din prima sursă autorizată.

De asemenea, au primit consiliere de la experți în diverse domenii:

Amelia Maria Drăguș, Avocat și fondatoare a Rusu, Sabău, Drăguș – Societatea Civilă de Avocați Cluj-Napoca, împreună cu Petruța Cristina Bocos, consultant juridic SAS-UTCN , au oferit informații utile despre legalitatea anumitor proceduri in afaceri.

Liliana Mariana Pop, Director al Centrului de Transfer de Cunoștințe și Tehnologii din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a împărtășit cunoștințe valoroase legate de brevete și protecția proprietății intelectuale.

Mihaela Adriana Tușa, Manager Relații Clienți Micro la BCR, a discutat opțiunile de finanțare și deschiderea conturilor pentru întreprinderi.

Mădălina Coțiu, Trainer, Researcher & Business Development Consultant @ Imera Napoca SRL, a mentorat studenții referitor la dezvoltarea afacerilor și internaționalizare.

Studenții au avut oportunitatea de a purta discuții cu experții, ceea ce le-a permis să adreseze întrebări specifice și să primească sfaturi personalizate în funcție de nevoile și interesele lor antreprenoriale.

Evenimentul a oferit studenților oportunitatea de a învăța direct de la profesioniști recunoscuți în domeniile respective. Cei 70 de participanții au avut șansa de a pune întrebări și de a înțelege mai bine procesul de lansare a unei afaceri. Acest eveniment a consolidat legăturile între universitate și comunitatea antreprenorială, oferind studenților resursele și sprijinul necesar pentru a-și dezvolta propriile afaceri în viitor.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *